Αναχώρηση : 22/4
 
Κωδικός: 168P6
 
1η Ημέρα  Μ. Δευτέρα 22/4/19            ΑΘΗΝΑ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Αναχώρηση από τα γραφεία μας για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Tελ Αβίβ.  Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα, όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα.  . Έπειτα, θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Βηθλεέμ, όπου θα επισκεφθούμε την Βασιλική της Γεννήσεως (για να προσκυνήσουμε το Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως και Σπαργανώσεως του Κυρίου), την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα ακολουθήσει (προαιρετική) μετάβαση με ταξί στην Ι.Μ. του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Κατά την επιστροφή μας στα Ιεροσόλυμα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών) και την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα  Μ. Τρίτη 23/4/19     ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων στον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και στο Πραιτώριο.  Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα  Μ. Τετάρτη 24/4/19          ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου), το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου), την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου.  Στην συνέχεια θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Σαρανταρίου Όρους και την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου  (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος).  Έπειτα, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό και θα αναχωρήσουμε για τον Ι. Ν. της Αγίας Φωτεινής στη Σαμάρεια (τόπος όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα Μ. Πέμπτη 25/4/19            ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Νιπτήρος στην Αγία Αυλή, όπου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος σε αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, πλένει τα πόδια 12 Ιερέων. Ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων για προσκύνημα και αγορές,  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση. Το απόγευμα όσοι επιθυμούν θα συμμετάσχουν στην Ακολουθία των Παθών.

 

5η Ημέρα  Μ. Παρασκευή 26/4/19      ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ «τα Άγια Πάθη του Κυρίου»        

(Διάβαση της Οδού του Μαρτυρίου από το Πραιτώριο στο Φρικτό Γολγοθά)

Μετά το πρωινό θα παρακολουθήσουμε την Μεταφορά του Σταυρού, δια μέσου της Οδού του Μαρτυρίου μέχρι τον Γολγοθά, σε αναπαράσταση της Μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού από τον Κύριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση.  Κατά τις βραδινές ώρες συμμετοχή στην τελετή της περιφοράς του Επιταφίου στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

           

6η Ημέρα  Μ. Σάββατο 27/4/19          ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ «η εις Άδου Κάθοδος του Κυρίου»

Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου, κατά τις μεσημβρινές ώρες του Μ. Σαββάτου από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. ΘεόφιλοΤις νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας συμμετοχή στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

 

7η Ημέρα  Κυριακή 28/4/19                ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ  «Το Άγιον Πάσχα»

Μετά το πρωινό θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων για προσκύνημα και αγορές, καθώς θα πραγματοποιηθεί εθιμοτυπική επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, όπου θα μας δεχθεί ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Στη συνέχεια Αναστάσιμο γεύμα κατά τις μεσημβρινές ώρες και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

8η Ημέρα  Δευτέρα 29/4/19                 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τη Ναζαρέτ όπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού, την Κανά της Γαλιλαίας (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον), την Ι. Μ. Αγίων Αποστόλων στα ερείπια της Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου) και την Ι. Μ. Αγίων Αποστόλων στη πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

9η Ημέρα  Τρίτη 30/4/19                    ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων για το τελευταίο προσκύνημα. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, όπου καθοδόν θα πραγματοποιηθεί πανοραμικός γύρος στην πόλη του Τελ Αβιβ—Γιάφα- Μονή Αρχαγγέλων – Παλαιά Ιόππη. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και αποσκευών, πτήση για Αθήνα στις 19:50.           

 

 

Τιμή συμμετοχής: 1100 ευρώ κατ’ άτομο

(επιβάρυνση μονοκλίνου: 380  ευρώ) MANGER SQUARE

 

Περιλαμβάνονται:                                                                    
 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ      
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο A’ Κατηγορίας με ημιδιατροφή
 • Μεταφορές από/ προς αεροδρόμια/ ξενοδοχεία
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Ομαδική ασφάλεια αστικής ευθύνης (καλής εκτελέσεως &

Επαναπατρισμού)

 • Συνοδός – Ξεναγός

HOTEL

www.mangersquarehotel.com

Δεν περιλαμβάνονται:     

*Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

 

 

ΧΡΗ­ΣΙ­ΜΕΣ ΠΛΗ­ΡΟ­ΦΟ­ΡΙ­ΕΣ ΓΙ­Α ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΠΩΝ

Χρει­α­ζό­μα­στε ρού­χα α­νά­λο­γα με τον και­ρό της Ελ­λά­δος γι­α το τα­ξί­δι. Το βρά­δυ υπάρχει αρ­κε­τή υ­γρα­σί­α.

 • Τα πα­πού­τσι­α μας να εί­ναι ά­νε­τα γι­α περ­πά­τη­μα (χω­ρίς τα­κού­νι).
 • Ε­πι­τρε­πό­με­νο βά­ρος α­πο­σκευ­ών: βαλίτσα 20 κι­λά, χειραποσκευή 8 κιλά.
 • Δεν δε­χό­μα­στε α­πό κα­νέ­ναν κα­νέ­να α­ντι­κεί­με­νο γι­α με­τα­φο­ρά στα Ι­ε­ρο­σό­λυ­μα.
 • Έ­χου­με πά­ντα ε­μείς την ευ­θύ­νη γι­α το τι έ­χουν μέ­σα οι βα­λί­τσες μας και δεν τις ε­γκα­τα­λεί­που­με πο­τέ ού­τε γι­α την του­α­λέ­τα.
 • Δεν με­τα­φέ­ρου­με τί­πο­τα μέ­σα στο α­ε­ρο­πλά­νο σε υ­γρή μορ­φή με τις χειραποσκευές μας, ού­τε αι­χμη­ρά α­ντι­κεί­με­να (ψα­λί­δι, μα­χαί­ρι, λί­μα, κο­λό­νι­α, ο­δο­ντό­κρε­μα, α­φρός). Ε­πι­τρέ­πε­ται η με­τα­φο­ρά τους ΜΟ­ΝΟ στις α­πο­σκευ­ές, που ΔΕΝ παίρ­νου­με μα­ζί μέ­σα στο α­ε­ρο­πλά­νο.
 • Κά­ντε έ­γκαι­ρα πε­ρι­α­γω­γή στο κι­νη­τό σας τη­λέ­φω­νο μέ­σω της ε­ται­ρεί­ας σας. Τα τη­λέ­φω­να προς την Ελ­λά­δα ή προς ελ­λη­νι­κά κι­νη­τά σε άλ­λους εκ­δρο­μείς χρει­ά­ζο­νται πά­ντα το πρό­θε­μα 0030
 • Μην ξε­χά­σε­τε τα ΦΑΡ­ΜΑ­ΚΑ σας γι­α ό­λες τις μέ­ρες και έ­να χαρ­τί με τις ο­δη­γί­ες μέ­σα στο κου­τί.
 • Το τη­λέ­φω­νο του προ­σω­πι­κού σας γι­α­τρού.
 • Να μας ε­νη­με­ρώ­σε­τε αν εί­στε αλ­λερ­γι­κοί σε κά­ποι­ο φάρ­μα­κο.
 • Το δι­α­βα­τή­ρι­ο (προ­σο­χή νέ­ου τύ­που, ό­χι το πα­λι­ό) το έ­χου­με πά­ντα μα­ζί μας. Να έχει ισχύ 6 μηνών από την ημερομηνία έναρξης του προσκυνήματος. Προσοχή να μην το χάσουμε, διότι αποτελεί το μοναδικό έγγραφο που αποδεικνύει την ταυτότητά μας.
 • Να φοράμε καθημερινά την κονκάρδα που μας έχει δώσει το γραφείο, γιατί αποτελεί σημείο αναγνώρισης μεταξύ των προσκυνητών του γκρουπ.
 • Όταν μετακινείστε ιδιωτικά στους δρόμους να μην έχετε εκτεθειμένες τις τσάντες σας και να φροντίσετε να δημιουργείτε μικρές ομάδες τουλάχιστον δύο ατόμων.
 • Χρή­μα­τα που μπο­ρού­με να έ­χου­με μα­ζί μας εί­ναι σε ΕΥ­ΡΩ
 • Δεν τρώ­με τί­πο­τα ω­μό ( λα­χα­νι­κά, σα­λά­τες, φρού­τα με φλού­δα) ε­κτός ξε­νο­δο­χεί­ου και πο­λύ πε­ρισ­σό­τε­ρο τί­πο­τα α­πό πλα­νό­δι­ους σε κα­μί­α μορ­φή.
 • Νε­ρό ΜΟ­ΝΟ εμ­φι­α­λω­μέ­νο.
 • Γράψ­τε τα ο­νό­μα­τα ζώ­ντων και κε­κοι­μη­μέ­νων του­λά­χι­στον δέκα με δεκαπέντε φορές, ώ­στε να τα α­φή­νε­τε στα προ­σκυ­νή­μα­τα.

 

1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου και

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ.  Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί 20 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου

 

 *** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

 

 Επικοινωνία