Αναχώρηση : 21/4
 
Κωδικός: 168P4
 
 1η Ημέρα  Κυριακή 21/4/19                 ΑΘΗΝΑ- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ -ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος 14:00μ.μ., όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 16:30μ.μ. με την Aegean Airlines. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

 2η Ημέρα  Μ. Δευτέρα 22/4/19          ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου), το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών) και την Αγία Σιών, όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο (όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος).  Έπειτα θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου θα επισκεφθούμε ,το Πραιτώριο,  τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου, τη Προβατική κολυμβήθρα, τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης και θα καταλήξουμε στην Πύλη των Λεόντων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα Μ. Τρίτη 23/4/19                              ΒΗΘΛΕΕΜ- ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου), το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου) και την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Έπειτα, θα αναχωρήσουμε για την Ιεριχώ όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Σαρανταρίου Όρους και την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος).  Προχωρώντας προς την κοιλάδα του Ιορδάνου Ποταμού θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου.  Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην Σαμάρεια, όπου θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής (τόπος όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου).  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα Μ. Τετάρτη 24/4/19                       ΒΗΘΛΕΕΜ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκευφθούμε την Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τη Ναζαρέτ όπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού, την Κανά της Γαλιλαίας (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον), την Ι. Μ. Αγίων Αποστόλων στα ερείπια της Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου) και την Ι. Μ. Αγίων Αποστόλων στη πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα Μ. Πέμπτη 25/4/19                        ΒΗΘΛΕΕΜ- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Νιπτήρος στην Αγία Αυλή, όπου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος σε αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, πλένει τα πόδια 12 Ιερέων. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων, όπου θα επισκεφθούμε διάφορα μοναστήρια, όπως την Ι.Μ. Μεγάλης Παναγιάς κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα, ξεκούραση. Το απόγευμα όσοι επιθυμούν θα συμμετάσχουν στην Ακολουθία των Παθών.

 

.6η Ημέρα Μ. Παρασκευή 26/4/19            ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ «τα Άγια Πάθη του Κυρίου»

(Διάβαση της Οδού του Μαρτυρίου από το Πραιτώριο στο Φρικτό Γολγοθά)

Μετά το πρωινό θα παρακολουθήσουμε τη Μεταφορά του Σταυρού, δια μέσου της Οδού του Μαρτυρίου μέχρι τον Γολγοθά, σε αναπαράσταση της Μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού από τον Κύριο. Δείπνο, ξεκούραση.  Κατά τις βραδινές ώρες συμμετοχή στην τελετή της περιφοράς του Επιταφίου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

 

7η Ημέρα Μ. Σάββατο 27/4/19            ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ «η εις Άδου Κάθοδος του Κυρίου»

Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου, κατά τις μεσημβρινές ώρες του Μ. Σαββάτου από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο.  Τις νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας συμμετοχή στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

 

8η Ημέρα  Κυριακή 28/4/19                  ΒΗΘΛΕΕΜ –  ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Βασιλική της Γεννήσεως όπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (προαιρετική μετάβαση με ταξί), το χωριό των Ποιμένων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο, όπου μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και αποσκευών, πτήση για Αθήνα με την Aegean Airlines στις 19:15 μ.μ.          

 

Τιμή συμμετοχής: 880 ευρώ

 

επιβάρυνση μονοκλίνου δωματίου: 240 ευρώ

 

Περιλαμβάνονται:                                                                            
 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ     
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με ημιδιατροφή στην περιοχή της Βηθλεέμ.
 • 7πρωινά ,8 γεύματα (πατροπαράδοτη μαγειρίτσα)
 • Μεταφορές από/ προς αεροδρόμια/ ξενοδοχεία
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Ομαδική ασφάλεια αστικής ευθύνης (καλής εκτελέσεως & Επαναπατρισμού)
 • Συνοδός – Ξεναγός
 • Φιλοδωρήματα

 

Δεν περιλαμβάνονται:
 • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Είσοδοι σε μουσουλμανικά τεμένη και ναούς διαφορετικών δογμάτων

 

* 1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου(λήξη μετά τις 24/10/16)  και 2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ.  Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί 20 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου

 

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ(ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ) ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ. (προαιρετική εκδρομή)

 

 


ΧΡΗ­ΣΙ­ΜΕΣ ΠΛΗ­ΡΟ­ΦΟ­ΡΙ­ΕΣ ΓΙ­Α ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΠΩΝ
 • Χρει­α­ζό­μα­στε ρού­χα α­νά­λο­γα με τον και­ρό της Ελ­λά­δος γι­α το τα­ξί­δι. Το βρά­δυ υπάρχει αρκετή υγρασία
 • Τα πα­πού­τσι­α μας να εί­ναι ά­νε­τα γι­α περ­πά­τη­μα (χω­ρίς τα­κού­νι).
 • Ε­πι­τρε­πό­με­νο βά­ρος α­πο­σκευ­ών: βαλίτσα 20 κι­λά, χειραποσκευή 8 κιλά.
 • Δεν με­τα­φέ­ρου­με τί­πο­τα μέ­σα στο α­ε­ρο­πλά­νο σε υ­γρή μορ­φή με τις χειραποσκευές μας, ού­τε

αι­χμη­ρά α­ντι­κεί­με­να (ψα­λί­δι, μα­χαί­ρι, λί­μα, κο­λό­νι­α, ο­δο­ντό­κρε­μα, α­φρός). Ε­πι­τρέ­πε­ται η με­

τα­φο­ρά τους ΜΟ­ΝΟ στις α­πο­σκευ­ές, που ΔΕΝ παίρ­νου­με μα­ζί μέ­σα στο α­ε­ρο­πλά­νο.

 • Κά­ντε έ­γκαι­ρα πε­ρι­α­γω­γή στο κι­νη­τό σας τη­λέ­φω­νο μέ­σω της ε­ται­ρεί­ας σας. Τα τη­λέ­φω­να

προς την Ελ­λά­δα χρει­ά­ζο­νται πά­ντα το πρό­θε­μα 0030

 • Μην ξε­χά­σε­τε τα ΦΑΡ­ΜΑ­ΚΑ σας γι­α ό­λες τις μέ­ρες και έ­να χαρ­τί με τις ο­δη­γί­ες μέ­σα στο

κου­τί.

 • Το τη­λέ­φω­νο του προ­σω­πι­κού σας γι­α­τρού.
 • Να μας ε­νη­με­ρώ­σε­τε αν εί­στε αλ­λερ­γι­κοί σε κά­ποι­ο φάρ­μα­κο.
 • Να φοράτε καθημερινά την κονκάρδα που μας έχει δώσει το γραφείο, γιατί αποτελεί σημείο

αναγνώρισης μεταξύ των προσκυνητών του γκρουπ.

 • Δεν α­πο­μα­κρυ­νό­μα­στε πο­τέ γι­α ψώ­νι­α ή προ­σκύ­νη­μα α­πό το γκρούπ. ΠΡΟ­ΣΟ­ΧΗ: λει­τουρ­γού­με ως ο­μά­δα, α­ντα­πο­κρι­νό­με­νοι πά­ντα στις ο­δη­γί­ες των υ­πευ­θύ­νων.
 • Μί­α δι­κή μας κα­θυ­στέ­ρη­ση έ­χει ε­πί­πτωση στους υπόλοιπους συνταξιδιώτες μας.
 • Χρή­μα­τα που μπο­ρού­με να έ­χου­με μα­ζί μας εί­ναι σε ΕΥ­ΡΩ.

 

 

 

*** Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους,

χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.

 

Επικοινωνία