8 ημέρες Ανδαλουσία

0
Price
From€945
Price
From€945
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

7
Αναχωρήσεις: 21/07, 28/07, 04/08
 Κωδικός: 158C1
1η μέρα ΜΑΛΑΓΑ

Άφιξη αργά το βράδυ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα ΜΑΛΑΓΑ– ΓΡΑΝΑΔΑ

Μετά το πρωινόθα κάνουμε έναν περίπατο στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στον περίφημο εμπορικό της πεζόδρομοLarios, την PlazadelaConstitución, τα στενά της δρομάκια, τον Καθεδρικό Ναό «LaManquita», και τορωμαϊκό θέατρο. Στον ελεύθερο χρόνο έχετε την δυνατότητα να επισκεφτείτε το μουσείο Picasso, τοCentrePompidou στο καταπληκτικό ΛιμέναMuelle 1 ή την παραλία Malagueta(τηνMalagaκαι την ευρύτερη περιοχή θα έχουμε την δυνατότητα να τις δούμε και τις δύο τελευταίες μέρες).Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Granada,και μετά την άφιξη μας και την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,θα κάνουμε μια πρώτη ανίχνευση της πόλης στο ιστορικό της κέντρο για να δούμε τον Καθεδρικό Ναό(Catedral), τηνCapillaReal(Βασιλικό Παρεκκλήσι), την PlazaBibRambla,τηνPlazaNueva, και τον μικρό παραπόταμοDarro. Στην συνέχεια θα έχετε ελεύθερο χρόνο. Για όσους επιθυμούν (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) ακολουθεί μετά το δείπνο βραδινή βόλτα στο λόφο του Albaicín, την παλιά μαυριτανική Γρανάδα, όπου θα έχουμε και μία πανοραμική θέα της φωτισμένηςAlhambra όπως επίσης και ολόκληρης της πόλης. Στην συνέχεια θα βρεθούμε στον άλλο λόφο της πόλης, το Sacromonte(συνοικία των τσιγγάνων) για να παρακολουθήσουμε στα υπόσκαφα σπίτια-σπηλιές, τσιγγάνικο φλαμένγκο, με ποτό.

Δείπνο σε μπουφέ. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα ΓΡΑΝΑΔΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το λόφο της Alhambra το «κόκκινο κάστρο» όπως είναι η Αραβική ονομασία. Χτισμένη σ’ ένα πέτρινο λόφο, προστατευμένη από τα βουνά και περικυκλωμένη από δάσος η Alhambra ήταν αρχικά σχεδιασμένη ως στρατιωτική περιοχή, από τα μέσα όμως του 13ου αιώνα έγινε η κατοικία βασιλέων –Σουλτάνων. Ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα με αφάνταστη λεπτομέρεια στη διακόσμηση, το οποίο έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς τηςUNESCO. Στο διπλανό ύψωμα οι υπέροχοι κήποι Χενεραλίφε(Generalife)όπου δεσπόζει το θερινό ανάκτορο των βασιλέων – Σουλτάνων. Για το ελεύθερο σας απόγευμα, σε μια πόλη όπως η Γρανάδα που ακόμη και σήμερα η αραβική της κληρονομιά είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητα της, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα πολλά Baños  Árabes(Χαμάμ) που υπάρχουν σε λειτουργία στην πόλη.Δείπνο σε μπουφέ. Διανυκτέρευση

 

4η μέρα ΓΡΑΝΑΔΑ – ΚΟΡΔΟΜΠΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Cordoba, την μακρινή και μόνη, την πάλαι ποτέ πρωτεύουσα του σημαντικότερου χαλιφάτου της Δύσης. Φθάνοντας θα επισκεφτούμε την MezquitaCatedral (Τέμενος-Καθεδρικός) ένα αρχιτεκτόνημα απαράμιλλης ομορφιάς του 9ου και 10ου αιώνα, δεύτερο σημαντικότερο Τεμένος στην εποχή του μετά εκείνο της Μέκκα. Στην συνέχεια θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά τηςJudería (εβραϊκή συνοικία) με τα υπέροχα Patios (αίθρια), και θα έχετε ελεύθερο χρόνο πριν την αναχώρηση για την Sevilla. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση.

 

5η μέρα ΣΕΒΙΛΛΗ

Η σημερινή μας πρωινή ξενάγηση θα αρχίσει πανοραμικά από την PlazadeAmérica, στην συνέχεια θα διασχίσουμε το πάρκο MariaLuisa, και θα καταλήξουμε στην πιο όμορφη πλατεία της Ισπανίας, την PlazadeEspaña. Έπειτα θα περπατήσουμε στα σοκάκια της παλιάςJudería (πρώην εβραϊκή συνοικία της SantaCruz)και θα δούμε το RealAlcázar (Βασιλικό Παλάτι)- το οποίο και θα επισκεφτούμε – το ArchivodeIndias (Αρχείο των Ινδιών) και τον Καθεδρικό Ναό(CatedraldeSevilla). Το απόγευμα σας θα είναι ελεύθερο και μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε για μια βόλτα με ποταμόπλοιο στον Guadalquivir (Γουαγαλκιβίρ) ή για να ανεβείτε στο καμπαναριό του Καθεδρικού, τηνGiralda, για να θαυμάσετε την θέα της πόλης, ή για να δοκιμάσετε κάποια από τα εδέσματα της ανδαλουσιανής κουζίνας σε μορφή Tapas (μεζέδων). Για το βράδυ  σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα θέαμα Flamencoστην περιοχή γέννησης του, και να αφεθείτε στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του.

Δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση.

 

6η μέρα ΣΕΒΙΛΛΗ – ΚΑΝΤΙΘ – ΧΕΡΕΘ ΝΤΕ ΛΑ ΦΡΟΝΤΕΡΑ

Αναχώρηση από τηνSevilla για τοCadiz.  ΣτοCádiz θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο βλέποντας τονΚαθεδρικό Ναό (Catedral), τοTeatroFalla,  τοMercadoCentralμε την ψαραγορά του, και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πιο όμορφη παραλία της πόλης, τηνCaleta για να απολαύσει όποιος θέλει και ένα μπάνιο στον Ατλαντικό. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό, κατά προτίμηση ψαρομεζέδες από τον ωκεανό. Αργότερα το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο γειτονικόJerezdelaFrontera όπου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια θα κάνουμε μια μικρή βόλτα στο ιστορικό κέντρο βλέποντας τα οινοποιεία των διάσημωνσέρι, τον Καθεδρικό Ναό(Catedral) και το κάστρο των Αλμοάδων

Δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση

 

7η μέρα ΧΕΡΕΘ ΝΤΕ ΛΑ ΦΡΟΝΤΕΡΑ – ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ – ΜΑΛΑΓΑ

Σήμερα ξεκινάμε με πρώτο μας προορισμό το Gibraltar. Φθάνοντας έξω από το συνοριακό έλεγχο και αφού αφήσουμε το λεωφορείο μας και περάσουμε τον έλεγχο (Διαβατήριο ή Ταυτότητα απαραίτητα) θα προσεγγίσουμε τoκέντρο της πόλης με τα πόδια καιστον ελεύθερο χρόνο θα μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας ή και προαιρετικά για όσους επιθυμείτε να ανεβείτε στο Βράχο. Ειδικά ταξί προσφέρουν περιήγησησταματώντας σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος όπως η κορυφή με την εκπληκτική θέα, και τα σημεία στα οποία βρίσκονται οι διάσημοι πίθηκοι του Gibraltar που ζούνε σε ημιελεύθερη κατάσταση. Άναχώρηση και άφιξη στην Málaga, καιμεταφορά στο ξενοδοχείο.Απόγευμα ελεύθερο στην πόλη.Δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση

 

8η μέρα ΜΑΛΑΓΑ – ΣΕΤΕΝΙΛ ΝΤΕ ΛΑΣ ΜΠΟΝΤΕΓΚΑΣ – ΡΟΝΤΑ – ΜΑΡΜΠΕΓΙΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΜΑΛΑΓΑ

Τελευταία μας μέρα στην Ανδαλουσία και έχοντας την νυχτερινή μας πτήση θα την εκμεταλλευτούμε στο έπακρον, ξεκινώντας για τα διάσημα PueblosBlancos(Λευκά Χωριά), σταματώντας πρώτα στο σμιλεμένο σε βράχο μοναδικό χωριόSetenildelasBodegas. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στηνRonda,μία μικρή πόλη της επαρχίας τηςMálaga,με την σπουδαία οχυρή της θέσησ’ έναν απόκρημνο λόφο στην οροσειρά που χωρίζει την Άνω με την Κάτω Ανδαλουσία. Τα μοναδικά μονοπάτια που την διέσχιζαν και επέτραπαν την επικοινωνία οδικώς, σε συνδυασμό με τα έφορα περίχωρα της, συνέβαλαν στη σημασίας της στην ρωμαϊκή, την βησιγοτθική, και την αραβική περίοδο. Περιήγηση και ελεύθερος χρόνος για να θαυμάσουμε μνημεία, όπως την γέφυρα PuenteNuevo(ύψους 100μ.) του φαραγγιού του ποταμούGuadalevínπου διατρέχει το ιστορικό της κέντρο, καθώς επίσης και την παλαιότερη PlazadeToros (Αρένα) της Ισπανίας. Μετά από την Rondaεπόμενος σταθμός μας θα είναι ηMarbella,η πιο όμορφη παραθαλάσσια πόλη της δημοφιλούς CostadelSol. Θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε στα σοκάκια του ιστορικού της κέντρου ή να απολαύσουμε ένα δείπνο σε κάποιο από τα παραλιακά της εστιατόρια δοκιμάζοντας τα διάσημα espetos της CostadelSol(σαρδέλες τρυπημένες από μία μεταλλική λάμα και ψημένες στα ξύλα επάνω στην άμμο) ή μια paella απολαμβάνοντας την θάλασσα.

Το βράδυ αργά μετά το δείπνο, φτάνει η στιγμή για την μεταφορά μας στο Αεροδρόμιοτης Μάλαγα, όπου τελειώνει το ταξίδι μας αφήνοντας όμορφες αναμνήσεις και μια υπόσχεση ότι θα ξαναγυρίσουμε…

 

 TIMH KATA ATOMO
Τιμή κατά άτομο  
Σε 2κλινο945
Σε 1κλινο1275
Παιδικό 2-12 ετών885
Φόροι αεροδρομίων145

 

 ΠΤΗΣΕΙΣ  ΜΕ AEGEAN AIRLINES

 

A3 718 ATH AGP22:3001:20
A3 719 AGP ATH02:1006:35

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά 7 δείπνα στο σύνολο (ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ)
 • Μεταφορές από / προς αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις όπως αναφέρει το πρόγραμμα
 • Ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
 • Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες
 • Φ.Π.Α.
 • Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης)
 • Ειδική ασφάλεια COVID-19 και ιατροφαρμακευτική

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι στα μουσεία και ασύρματο σύστημα ομαδικής ξενάγησης (ακουστικά)

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραλειφθεί καμία από αυτές.

Στις επισκέψεις μας στα μνημεία είναι υποχρεωτική η χρήση ασύρματων συστημάτων ομαδικής ξενάγησης (ακουστικά) αλλά και για την καλύτερη διεκπεραίωση των περιηγήσεων θα τα χρησιμοποιούμε καθημερινά.