Βενετία, Φλωρεντία, Σιένα, Ρώμη, Πομπηία
 
Αναχωρήσεις: 28/4, 26/5, 16/6, 30/6, 14/7, 21/7, 2/8, 11/8, 20/8, 3/9, 15/9, 29/9, 13/10, 27/10   
 
Κωδικός: 161C1
 
1η μέρα: Αθήνα – Πάτρα/Πλοίο

Αναχώρηση νωρίς το μεσημέρι από την Αθήνα για το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η μέρα: Ανκόνα – Βενετία (Μέστρε)

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα το μεσημέρι και άμεση αναχώρηση για το Μέστρε της Βενετίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και επίσκεψη στη μαγευτική Βενετία. Με ιδιωτικό πλοιάριο (έξοδα ατομικά), θα φθάσουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου για να θαυμάσουμε την ομώνυμη εκκλησία, τη Γέφυρα των Στεναγμών, τον Πύργο του Ρολογιού, το παλάτι των Δόγηδων κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Βενετία – Φλωρεντία

Ολοκληρώνουμε τη γνωριμία μας με την “Βασίλισσα της Αδριατικής”, με μια ακόμη σύντομη επίσκεψη, για όσους επιθυμούν, για περιπάτους και αγορές αναμνηστικών. Αμέσως μετά αναχωρούμε για Φλωρεντία. Άφιξη νωρίς το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με τη φωτισμένη πόλη. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Φλωρεντία – Σιένα – Ρώμη

Ξενάγηση στην πόλη της αναγέννησης, για να δούμε και να θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, το Βαπτιστήριο, την πλατεία Ντέλλα Σινιορία, το Παλάτσο Βέκκιο – σημερινό Δημαρχείο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε και την παλαιότερη γέφυρα του Άρνο, την Πόντε Βέκκιο. Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για Ρώμη, με μία ευχάριστη παράκαμψη στην όμορφη Σιένα, με τα αγέρωχα αρχοντικά, τα στενά καλντερίμια, τις ήσυχες πλατείες και τις εκκλησίες μαυρισμένες από τον χρόνο, όλα μέσα σε ένα κάδρο από καλοφτιαγμένα τείχη και στερεούς πύργους. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πιάτσα Ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία της πόλης, που πλαισιώνεται από το υπέροχο Δημαρχείο. Εντυπωσιακός και ο Καθεδρικός ναός με το αριστουργηματικό του δάπεδο, τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τις μοναδικές τοιχογραφίες του. Άφιξη στην Ρώμη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Ρώμη, Πανοραμική ξενάγηση πόλης

Πανοραμική ξενάγηση στην “Αιώνια “Πόλη”. Ξεκινάμε από τις κατακόμβες και συνεχίζουμε με την Αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, το Κολοσσαίο, τις αυτοκρατορικές αγορές, το μνημείο του Βιτόριο Εμμανουέλε, την Πιάτσα Βενέτσια, τον λόφο του Καπιτωλίου κ.ά. Ολοκληρώνουμε την επίσκεψή μας στο Βατικανό με την πλατεία, τον ναό του Αγίου Πέτρου και τη μεγαλόπρεπη βασιλική του. Στον ελεύθερο χρόνο μπορείτε να επιλέξετε μια επίσκεψη στα μουσεία του Βατικανού ή περιπάτους στον εμπορικό δρόμο Via del’ Corso, που ξεκινά από την Πιάτσα Βενέτσια και καταλήγει στην Πιάτσα ντελ Πόπολο, με εύκολη πρόσβαση στη Φοντάνα ντι Τρέβι, το Πάνθεον, την πιάτσα Κολόνα και την πιάτσα ντι Ισπάνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Ρώμη – Πομπηία – Μπάρι/Πλοίο

Πρωινή αναχώρηση για την Πομπηία, έναν από τους σημαντικότερους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους διεθνώς, o οποίος περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεναγηθούμε στα ερείπια της πόλης που θάφτηκε κάτω από την πυρακτωμένη λάβα και τις στάχτες του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. και θα θαυμάσουμε μια “ζωντανή” αρχαία πόλη. Γεύμα (προαιρετικά) και συνεχίζουμε για το λιμάνι του Μπάρι. Τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η μέρα: Πάτρα – Αθήνα

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας το μεσημέρι και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση, όπου φθάνουμε τρεις περίπου ώρες αργότερα.

 

 Σημείωση:

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Τιμή Κατά άτομο                                     

Δίκλινο                                     495

3ο άτομο έως 12 ετών              445

Μονόκλινο                                640

                              


Περιλαμβάνονται:
  • Εισιτήρια πλοίων ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ και αντίστροφα σε τετράκλινες καμπίνες (ΑΒ4)
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (4 πρωινά, 4 δείπνα)
  • Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελή, κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής επαγγελματικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα. Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στις παροχές του προγράμματος. Φόροι ξενοδοχείων και Check point: 25 €/άτομο ( πληρωτέο στην Ιταλία) . Εισιτήριο βαπορέτου: 25 €/άτομο ( πληρωτέο στην Ιταλία).

 

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ μετ’ επιστροφής  κατά άτομο

Από 4κλινη εσωτερική (ΑΒ4)  σε 4κλινη εξωτερική 30 ευρώ

Από 4κλινη εσωτερική (ΑΒ4)  σε 3κλινη εξωτερική 50 ευρώ

Από 4κλινη εσωτερική (ΑΒ4)  σε 3κλινη εσωτερική 35 ευρώ

Από 4κλινη εσωτερική (ΑΒ4)  σε 2κλινη εξωτερική 80 ευρώ

Από 4κλινη εσωτερική (ΑΒ4)  σε 2κλινη εσωτερική 65 ευρώ.

 

Κρατήσεις θέσεων-προκαταβολές-Εξόφληση

Για έγκυρη εγγραφή και συμμετοχή ο ταξιδιώτης πρέπει να καταβάλει ποσό προκαταβολής που αντιστοιχεί στο 1/3 της αξίας του.

Για εγγραφές μέχρι 20 μέρες πριν την αναχώρηση 40%.

Εξόφληση 10 μέρες πριν την αναχώρηση, εισπράττεται το σύνολο της αξίας του ταξιδιού.

 Ακυρώσεις

Προ 21 ημερών από την αναχώρηση €80 για διαχειριστικά έξοδα.

20 έως 14 ημέρες πριν την αναχώρηση: 40% της συνολικής αξίας του ταξιδιού..

13 έως 7 ημέρες πριν την αναχώρηση: 60% της συνολικής αξίας του ταξιδιού.

6 ημέρες πριν την αναχώρηση μέχρι και την αναχώρηση (non show – μη εμφάνιση): 100% της συνολικής αξίας του ταξιδιού.

 Ασφάλιση Ακύρωσης

Συνιστάται να κάνετε ασφάλιση ακύρωσης του ταξιδίου σας για λόγους υγείας δικούς σας ή πρώτου βαθμού συγγενείας, για την αποφυγή απώλειας χρημάτων από ακύρωση. Κόστος 6,27% επί της αξίας του ασφαλιζόμενου ποσού.
Η κάλυψη ακύρωσης αναχώρησης ισχύει μόνο αν την αγοράσετε την ημέρα της κράτησης ή εντός 48 ωρών από την κράτηση, ενώ την ταξιδιωτική ασφάλιση (υγείας) μπορείτε να την αγοράσετε ακόμα και 24 ώρες πριν την αναχώρησή σας με επιπλέον κόστος.

 

Επικοινωνία