Αναχώρηση : 24/4
 
Κωδικός: 168P3
 
1η Ημέρα  Μ.Τετάρτη 24/4/2019    ΑΘΗΝΑ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος 05:00π.μ όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 06:20π.μ. με την Alitalia Airlines. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Βηθλεέμ όπου θα  επισκεφθούμε την Βασιλική της Γεννήσεως (για να προσκυνήσουμε το Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως και Σπαργανώσεως του Κυρίου), την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα ακολουθήσει (προαιρετική) μετάβαση με ταξί στην Ι.Μ. του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, τον Καταμόνα (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών) και την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου).  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, γεύμα, διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα Μ. Πέμπτη 25/4/2019                  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (Τελετή νιπτήρος)

Το πρωί Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αναστάσεως , όπου μετά το τέλος της θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Νιπτήρος στην Αγία Αυλή, όπου ο Πατριάρχης σε αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, πλένει τα πόδια 12 Ιερέων. Θα ξεναγηθούμε στον  Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Εν συνεχεία θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου, στη Προβατική κολυμβήθρα, στο Πραιτώριο ,στον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, καταλήγοντας στην Πύλη των Λεόντων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα, ξεκούραση. Το απόγευμα όσοι επιθυμούν θα συμμετάσχουν στην Ακολουθία των Παθών.

 

3η Ημέρα   Μ. Παρασκευή 26/4/19          ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ «τα Άγια Πάθη του Κυρίου» – (Διάβαση της Οδού του Μαρτυρίου από το Πραιτώριο στο Φρικτό Γολγοθά)

Μετά το πρωινό θα παρακολουθήσουμε τη Μεταφορά του Σταυρού, δια μέσου της Οδού του Μαρτυρίου μέχρι τον Γολγοθά, σε αναπαράσταση της Μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού από τον Κύριο. Το απόγευμα παρακολούθηση της τελετής της Αποκαθηλώσεως και της περιφοράς του Επιταφίου στον Πανάγιο Τάφο.

 

4η Ημέρα Μ. Σάββατο 27/4/2019                          ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου, κατά τις μεσημβρινές ώρες του Μ. Σαββάτου από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Τις νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας συμμετοχή στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

 

5η Ημέρα Κυριακή του Πάσχα 28/4/2019         ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την Αγία Σιών, όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο (όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος) και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (που πραγματοποιήθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου). Στη συνέχεια Αναστάσιμο γεύμα κατά τις μεσημβρινές ώρες και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα  Δευτέρα 29/4/2019                  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΙΕΡΙΧΩ – ΑΘΗΝΑ

Το πρωί αναχώρηση για την περιοχή της Ιεριχούς όπου  θα επισκεφθούμε τη  Μονή του Αγ. Γεωργίου Χοτζεβά το Σαραντάριο Όρος,  τη Μονή του Προφήτη Ελισσαίου και τη Συκομωρέα,τη Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη , τη Νεκρά Θάλασσα. και θα

καταλήξουμε στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός. Το απόγευμα αναχώρηση για αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 19:55 μ.μ. Άφιξη στις 22:05 μ.μ.

 

 

Τιμή συμμετοχής 1080 ευρώ κατ’ άτομο

(Επιβάρυνση μονοκλίνου:390  ευρώ)

 

 

 

Περιλαμβάνονται :
 • Αεροπορικά εισιτήρια  ΑΘΗΝΑ -ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία  Α΄ κατηγορίας  NOTREDAME
 • Πρόγευμα και ένα γεύμα καθημερινά
 • Μεταφορές από/ προς αεροδρόμια/ ξενοδοχεία
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
 • Πασχαλινό γεύμα
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση
 • Αρχηγός – Συνοδός
 HOTEL NOTREDAME

https://www.notredamecenter.org/

 

Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

 

 

*Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.

 

** 1) Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο νέου τύπου, το οποίο θα πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου και

2) για την εγγραφή σας στο γραφείο θα πρέπει να προσκομίσετε φωτοτυπία του διαβατηρίου και προκαταβολή αξίας 300 ευρώ.  Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί 20 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδίου

 

 *** Για τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και τις ώρες διεξαγωγής αυτών θα ενημερώνεστε από τον αρχηγό της εκδρομής

 

 

ΧΡΗ­ΣΙ­ΜΕΣ ΠΛΗ­ΡΟ­ΦΟ­ΡΙ­ΕΣ ΓΙ­Α ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΠΩΝ

Χρει­α­ζό­μα­στε ρού­χα α­νά­λο­γα με τον και­ρό της Ελ­λά­δος γι­α το τα­ξί­δι. Το βρά­δυ υπάρχει αρ­κε­τή υ­γρα­σί­α.

 • Τα πα­πού­τσι­α μας να εί­ναι ά­νε­τα γι­α περ­πά­τη­μα (χω­ρίς τα­κού­νι).
 • Ε­πι­τρε­πό­με­νο βά­ρος α­πο­σκευ­ών: βαλίτσα 20 κι­λά, χειραποσκευή 8 κιλά.
 • Δεν δε­χό­μα­στε α­πό κα­νέ­ναν κα­νέ­να α­ντι­κεί­με­νο γι­α με­τα­φο­ρά στα Ι­ε­ρο­σό­λυ­μα.
 • Έ­χου­με πά­ντα ε­μείς την ευ­θύ­νη γι­α το τι έ­χουν μέ­σα οι βα­λί­τσες μας και δεν τις ε­γκα­τα­λεί­που­με πο­τέ ού­τε γι­α την του­α­λέ­τα.
 • Δεν με­τα­φέ­ρου­με τί­πο­τα μέ­σα στο α­ε­ρο­πλά­νο σε υ­γρή μορ­φή με τις χειραποσκευές μας, ού­τε αι­χμη­ρά α­ντι­κεί­με­να (ψα­λί­δι, μα­χαί­ρι, λί­μα, κο­λό­νι­α, ο­δο­ντό­κρε­μα, α­φρός). Ε­πι­τρέ­πε­ται η με­τα­φο­ρά τους ΜΟ­ΝΟ στις α­πο­σκευ­ές, που ΔΕΝ παίρ­νου­με μα­ζί μέ­σα στο α­ε­ρο­πλά­νο.
 • Κά­ντε έ­γκαι­ρα πε­ρι­α­γω­γή στο κι­νη­τό σας τη­λέ­φω­νο μέ­σω της ε­ται­ρεί­ας σας. Τα τη­λέ­φω­να προς την Ελ­λά­δα ή προς ελ­λη­νι­κά κι­νη­τά σε άλ­λους εκ­δρο­μείς χρει­ά­ζο­νται πά­ντα το πρό­θε­μα 0030,
 • Μην ξε­χά­σε­τε τα ΦΑΡ­ΜΑ­ΚΑ σας γι­α ό­λες τις μέ­ρες και έ­να χαρ­τί με τις ο­δη­γί­ες μέ­σα στο κου­τί.
 • Μπο­ρού­με να έ­χου­με και ε­πι­πλέ­ον με­ρι­κά παυ­σί­πο­να και φάρ­μα­κα (π.χ. γι­α κοι­λι­α­κά προ­βλή­μα­τα) γε­νι­κά γι­α δι­κή μας α­σφά­λει­α.
 • Το τη­λέ­φω­νο του προ­σω­πι­κού σας γι­α­τρού.
 • Να μας ε­νη­με­ρώ­σε­τε αν εί­στε αλ­λερ­γι­κοί σε κά­ποι­ο φάρ­μα­κο.
 • Το δι­α­βα­τή­ρι­ο (προ­σο­χή νέ­ου τύ­που, ό­χι το πα­λι­ό) το έ­χου­με πά­ντα μα­ζί μας. Να έχει ισχύ 6 μηνών από την ημερομηνία έναρξης του προσκυνήματος. Προσοχή να μην το χάσουμε, διότι αποτελεί το μοναδικό έγγραφο που αποδεικνύει την ταυτότητά μας.
 • Να φοράμε καθημερινά την κονκάρδα που μας έχει δώσει το γραφείο, γιατί αποτελεί σημείο αναγνώρισης μεταξύ των προσκυνητών του γκρουπ.
 • Δεν α­πο­μα­κρυ­νό­μα­στε πο­τέ γι­α ψώ­νι­α ή προ­σκύ­νη­μα α­πό το γκρούπ. ΠΡΟ­ΣΟ­ΧΗ: λει­τουρ­γού­με ως ο­μά­δα, α­ντα­πο­κρι­νό­με­νοι πά­ντα στις ο­δη­γί­ες των υ­πευ­θύ­νων. Μί­α δι­κή μας κα­θυ­στέ­ρη­ση έ­χει ε­πί­πτωση στους υπόλοιπους συνταξιδιώτες μας.
 • Στις ξε­να­γή­σεις εί­μα­στε πά­ντα κο­ντά στον ή στην ξε­να­γό. Α­κού­με προ­σε­κτι­κά με η­συ­χί­α και τά­ξη.
 • Όταν μετακινείστε ιδιωτικά στους δρόμους να μην έχετε εκτεθειμένες τις τσάντες σας και να φροντίσετε να δημιουργείτε μικρές ομάδες τουλάχιστον δύο ατόμων.
 • Χρή­μα­τα που μπο­ρού­με να έ­χου­με μα­ζί μας εί­ναι σε ΕΥ­ΡΩ ( 5 Σέικελ= 1 ευρώ)
 • Δεν τρώ­με τί­πο­τα ω­μό ( λα­χα­νι­κά, σα­λά­τες, φρού­τα με φλού­δα) ε­κτός ξε­νο­δο­χεί­ου και πο­λύ πε­ρισ­σό­τε­ρο τί­πο­τα α­πό πλα­νό­δι­ους σε κα­μί­α μορ­φή.
 • Νε­ρό ΜΟ­ΝΟ εμ­φι­α­λω­μέ­νο.
 • Γράψ­τε τα ο­νό­μα­τα ζώ­ντων και κε­κοι­μη­μέ­νων του­λά­χι­στον δέκα με δεκαπέντε φορές, ώ­στε να τα α­φή­νε­τε στα προ­σκυ­νή­μα­τα.

 

Επικοινωνία