6 ημέρες Βερολίνο- Σαξονία

0
Price
From€545
Price
From€545
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

5
Αναχωρήσεις:09/06
Κωδικός: 102Β5
 
1η μέρα: Αθήνα -Βερολίνο-Λειψία – Δρέσδη

Πτήση για το Βερολίνο. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την Λειψία. Με κατεύθυνση νότιακαι αφού περάσουμε τον ποταμό Έλβα φθάνουμε στην Λειψία. Παλιά εμπορική πόλη, σπουδαίο βιομηχανικό κέντρο, μετά την Φρανκφούρτη διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο κάργκο αεροδρόμιο στην Ευρώπη, πανεπιστημιούπολη, πόλη με τρανή μουσική ιστορία,διαχρονικά εκδοτικό κέντρο και η σπουδαιότερη πόλη της αρχαιοελληνικής γραμματείας.Η παλιά πόλη έχει διατηρήσει μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονημάτων, όπως τον μεγαλύτεροτερματικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ευρώπης, πληθώρα παλιών εμπορικών κτισμάτωνμεγάλων οίκων, το σπουδαίο αναγεννησιακό παλιό δημαρχείο, ενώ στην περιοχή του νέουπανεπιστημίου θα δούμε τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του ΑρείουΠάγου. Θα μπούμεστην εκκλησία του Αγίου Θωμά για να δούμε τον τάφο του Μπαχ και θα καταλήξουμε στηνμεγάλη κεντρική πλατεία πλαισιωμένη από μεγάλο αριθμό κτιρίων εποχής.Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, φαγητό και περίπατο στην όμορφη πόλη, πριν φθάσει ηώρα της αναχώρησης για τη Δρέσδη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία μετην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Δρέσδη – Βερολίνο

Πρωινό και ξεκινάμε την περιπατητική ξενάγηση της παλιάς πόλης της πρωτεύουσας τηςΣαξονίας. Παρά τις μεγάλες καταστροφές στο τέλος του πολέμου, η πόλη ζωντάνεψε καιπάλι, ήδη από την δεκαετία του 60. Ο μεγάλος πολιτιστικός πλούτος της, τα πολύ σπουδαίαμουσεία της, η ιδιαίτερη θέση της στις όχθες του ποταμού Ελβα της χάρισαν το όνομα,Φλωρεντία του Βορά. Θα δούμε την όπερα Ζέμπερ, το παλιό παλάτι, σήμερα μουσειακόςχώρος, θα περάσουμε μέσα από την περιτριγυρισμένη με πανέμορφα κτίρια – μουσεία αυλήτου, το επιβλητικό δικαστικό μέγαρο, ενώ ο δρόμος της ιστορίας των Βετίνων, ο βασιλικόςοίκος που κυβερνούσε μέχρι το 1918, μας οδηγεί στην υπέροχη εκκλησία της Παρθένου. Ησχολή Καλών Τεχνών, μια από τις σπουδαιότερες της χώρας, βρίσκεται πάνω στην ταράτσατου Μπριλ, απέναντι από την Καγκελαρία και δίπλα στην πέτρινη γέφυρα του Αύγουστου,το πιο ένδοξο όνομα των βασιλέων της Σαξονίας.Στον ελεύθερο χρόνο σας θα μπορέσετε να επισκεφθείτε κάποιο από τα μουσεία της πόλης,και να απολαύσετετον καφέ σας με θέα το ποτάμι. Αργά το απόγευμα θα επιβιβασθούμεστο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για το Βερολίνο, αφού πρώτα περάσουμε από την περιοχή που οι βιομήχανοι της πόλης έχτισαν τις βίλες τους κατά μήκος του ποταμού καιαφού διασχίσουμε το παλιό ψαροχώρι Λόζβιτς, θα περάσουμε μέσα από την νέα πόλη, πρινβγούμε στον αυτοκινητόδρομο. Άφιξη στο ξενοδοχείο στο Βερολίνο το βράδυ.

 

3ημέρα: Βερολίνο

Πρώτη ημέρα στην πρωτεύουσα της Γερμανίας και μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε με τοπούλμαν την πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Όπως οι περισσότερες πόλεις της Γερμανίαςκαταστράφηκε και το Βερολίνο στον τελευταίο πόλεμο. Η διχοτόμηση της χώρας και μετάο χωρισμός του Βερολίνου σε Ανατολικό και Δυτικό τμήμα δημιούργησε ένα χάσμα στιςσχέσεις των ανθρώπων, διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης και ζωής, που τελικά βρήκε τηναντανάκλαση του και στην αρχιτεκτονική. Πολλές πλατείες, πάρα πολύ πράσινο, πάρκα καισπουδαίες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, οι περισσότερες των οποίων παραμένουν σήμεραανενεργές, δίνοντας έτσι ευκαιρία στο θέριεμα της ανεργίας και την διατήρηση του πολύμικρού εισοδήματος για την πλειονότητα των κατοίκων της πρωτεύουσας. Ο εμπορικός δρόμος των εκλεκτόρων, η κατεστραμμένη εκκλησία της μνήμης, το παλάτι στοπροάστιο Σαρλότενμπουργκ, η Πολυτεχνειούπολη και το μεγάλο πάρκο με τον ζωολογικόκήπο είναι τα σημεία αναφοράς στο δυτικό γεωγραφικό κομμάτι της πόλης. Η πύλη τουΒρανδεμβούργου, το κεντρικό κοινοβούλιο, Μπούντεσταγκ, η Καγκελαρία, η μοντέρνα λόγωκατασκευών πλατεία Πότσδαμ, η παλιά Γκεστάπο, μουσείο του Τρόμου σήμερα, το πέρασμαΤσάρλι, με αναφορές στη εποχή του αποκλεισμού της δυτικής πλευράς της πόλης από τοτοίχος, η πλατεία Ζεντάρμ με τα υπέροχα κτίρια της,ο ονομαστός δρόμος κάτω από τις φιλύρες με τα πολλά ιστορικά του κτίρια, η αλέα που φέρει το όνομα του Κάρολου Μάρξμε τα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίρια, και τέλος το μεγαλύτερο τμήμα του τοίχους που τοάφησαν με τα καλλιτεχνήματα του να θυμίζει την εποχή του χωρισμού, είναι τα σημεία πουθα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας στην ανατολική πλευρά της πόλης. Θα καταλήξουμε στο Νησί των μουσείων (7 συνολικά), 2 από τα οποία θα επισκεφθούμε σε λίγο, αφούπρώτα κάνουμε έναδιάλειμμά για καφέ και ανασύνταξη.Ακολούθως θα ξεναγηθούμε στο φημισμένο μουσείο της πόλης, αφιερωμένο στην πόλητης Περγάμου και ακολούθωςστο Πανόραμα της Περγάμου μια ιδιαίτερη κατασκευή τουπερσικής καταγωγής αρχιτέκτονα Ασίζη, η οποία με την βοήθεια μοντέρνων μέσων δίνειέναν πολύ πετυχημένο τρόπο, αυτό το οποίο λείπειαπό πολύ κόσμο στο Μουσείο Περγάμου,μια και οι αίθουσες με τα αρχαιοελληνικά κτερίσματα είναι λόγω ανακατασκευής κλειστές.Ελεύθερο απόγευμα που μπορείτε να το εκμεταλλευθείτε για μια βόλτα στο ποτάμι η στομεγάλο πάρκο Τίαργκαρντεν (κήπος των ζώων).

 

4η μέρα: Βερολίνο- Πότσδαμ

Πρωινό και ξεκινάμε για το κοντινό Πότσδαμ, πρωτεύουσα του κρατιδίου Βρανδεμβούργου.Χτισμένο πάνω σε μια χερσόνησο περιβάλλεται από τα νερά του ποταμού Χάβελ, ο οποίοςδημιουργεί στην περιοχή 7 λίμνες. Όλα αυτά μαζί με το δάσος Γκρούνεβαλντ συνθέτουν έναεξαιρετικά όμορφο τοπίο, το οποίο μαζί με την πλειάδα των ιστορικών χώρων έλκουν τηνπροσοχή χιλιάδων επισκεπτών. Στις όχθες μιας εκ των λιμνών θα επισκεφθούμε την βίλα,όπου τον Γενάρη του 1942 πάρθηκε η απόφαση της Τελικής Λύσης και με την βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού θα πληροφορηθούμε λεπτομέρειες για τα ιστορικά γεγονότα της εποχής. Αφού περάσουμε την Γέφυρα των Κατασκόπων και την περιοχή με τις βίλεςτωνΠρώσων αξιωματικών θα βρεθούμε στην περιοχή του ανακτόρου του Φρειδερίκου 2ου τηςΠρωσίας, γνωστό ως ΣανΣουσί. Θα περπατήσουμε στους κήπους που περιβάλουν τονχώρο, στολισμένους με σειρά κτισμάτων εποχής, καθώς και πλήθος αγαλμάτων. Μια βόλταμε το αυτοκίνητο μέσα στους χώρους των παλατιών, οι περισσότεροι των οποίων σήμερα ανήκουν στο πανεπιστήμιο της πόλης, η αστροφυσική σχολή του οποίου ιδρύθηκε από τονΑϊνστάιν θα μας φέρει πιο κοντά στην σημερινή πόλη, η οποία έχει διατηρήσει το σύνολοτης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της. Χωρισμένη σε ρωσική, ολλανδική και πρωσικήγειτονιά μεταφέρει τον επισκέπτη σε παλαιότερες εποχές. Διάλειμμα για καφέ και επιστροφήστο Βερολίνο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε κάποιο από τα μουσεία του, τονΖωολογικό Κήπο και να κάνετε τις αγορές σας.

 

5η μέρα: Βερολίνο

Σήμερα κατά την διάρκεια ενός οδοιπορικού στην ανατολική πλευρά της πόλης θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά όλα εκείνα που πλουσιοπάροχα προσφέρει τόσοστους κατοίκους της, όσο και στους επισκέπτες της η ιστορική αυτή πόλη. Θα δούμε τηνπλατεία Ζεντάρμ με τον Ναό της Μουσικής, την πλατεία όπου οι Ναζίέκαψαν τα βιβλία των αντιφρονούντων, θα περπατήσουμε προς την Αλεξάντερπλατς περνώντας από τον χώροτου πανεπιστημίου Χούμπολτ, το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, καθώς και τον νέο χώρο Τέχνης και Ιστορίας του παλιού παλατιού του οίκου των Χοετσόλερν. Ενα διάλειμμαγια καφέ, ξεκούραση και συζήτηση πριν συνεχίσουμε προς το ιστορικότερο κομμάτι τουΒερολίνου, την γειτονιά του αγίου Νικολάου με τα πλήρως ανακαινισμένα κτίρια της.Στην κοντινή παλιά εβραϊκή συνοικία θα δούμε χώρους της πρόσφατης ιστορίας της χώρας,            όπως την Συναγωγή, το παλιό εβραϊκό νεκροταφείο, θα περπατήσουμε κατά μήκος της Σπρέκαι θα επισκεφθούμε το Παλάτι των Δακρύων, όπως είναι το προπαγανδιστικό όνομα ενόςχώρου που σχετίζεται με την εποχή του χωρισμού της πόλης.            Τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να τον εκμεταλλευθείτε όπως αρμόζει στονκαθένα καλύτερα.

 

6η μέρα: Βερολίνο – Αθήνα

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος μέχρι την ώρα της μεταφοράς στο αεροδρόμιο για την πτήσηεπιστροφής στην Αθήνα.

 

Κόστος κατ’ άτομο
Early bookingΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
545€595€+160€495€

 

Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βερολίνο – Αθήνα με την Scoot
 • Μεταφορές, περιηγήσεις όπως στο πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν
 • 1 διανυκτέρευση στο LeonardoDresdenAltstadt4* ή παρόμοιο
 • 4διανυκτερεύσειςστοArt’ OtelBerlinKudamm4* ήπαρόμοιο
 • Πρόγευμα μπουφέ καθημερινά
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

 

Δεν περιλαμβάνονται:
 • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 185€
 • Είσοδοι σε μουσεία, επισκέψιμους χώρους, κάστρα κλπ
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

 

Πτήσεις με Scoot:
ΑπόΠροςΑναχώρησηΆφιξηΑριθμός Πτήσης
ΑθήναΒερολίνο08.5010.50TR 722
ΒερολίνοΑθήνα11.5015.50TR 723

 *** Η είσοδος στους μουσειακούς χώρους εξαρτάται από την διαθεσιμότητα την στιγμή της επίσκεψης, καθότι πλέον δεν επιτρέπονται ομαδικές κρατήσεις και οι επισκέπτες μπαίνουν σε ομάδες των 10-15 ατόμων. Για την είσοδο απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή εναλλακτικά αρνητικό τεστ covid-19.

 

Γενικές σημειώσεις:
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες.
 7. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 8. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη απόδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής.