5 ημέρες Μόναχο – Βαυαρία

0
Price
From€545
Price
From€545
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

5
Αναχωρήσεις:09/06
Κωδικός: 102Β9
 
1η μέρα: Αθήνα – Μόναχο

Πρωινή πτήση για το Μόναχο. Άφιξη στη Γερμανική μητρόπολη του νότου, που αναδεικνύεται σε  προορισμό με  άπειρες επιλογές για κάθε επισκέπτη και γίνεται συνώνυμο της υψηλής ποιότητας ζωής. Πεζόδρομοι για ατελείωτες βόλτες, πανέμορφα πάρκα, δρόμοι πλημμυρισμένοι από ποδήλατα, πινακοθήκες και μουσεία, αλλά και οι άρτιες υποδομές του, συνθέτουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του Μονάχου, που καταφέρνει να συγκινεί και να μαγεύει, καταλαμβάνοντας μία θέση στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου. Στην περιήγηση πόλης, θα δούμε το Πανεπιστήμιο, την Αψίδα του Θριάμβου, το Εθνικό Θέατρο κ.ά.Ακολουθεί βόλτα στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε το ανάκτορο Ρέζιντεντς και περνώντας από την περιοχή με τις ιστορικές μπιραρίες θα καταλήξουμε στην πλατεία του νεογοτθικού δημαρχείου, με τη Στήλη της Παρθένου Μαρίας. Τα μνημειακά αξιοθέατα της πολύβουης Marienplatz συμπληρώνουν η στήλη με το χρυσό άγαλμα της Παναγίας (Marienschule), το εντυπωσιακό Παλαιό Δημαρχείο (Altes Rathaus) και η Peterskirche, η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου, με τα περίτεχνα αρχιτεκτονικά στολίδια της. Περάστε μια βόλτα από τον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας (Frauenkirche), με τους εκπληκτικούς της τρούλους να γίνονται σημείο αναφοράς της βαυαρικής πρωτεύουσας.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος.

 

2η μέρα: Νυρεμβέργη

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για τη Νυρεμβέργη. Η πρωτεύουσα της Φραγγονίας υπήρξε μια από τιςσημαντικότερες πόλεις της αυτοκρατορίας, με εμπορική και πολιτισμική επιρροή,ενώ την εποχή τηςβιομηχανοποίησης συγκαταλεγόταν στις σπουδαιότερες Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.Χωρίζεται από τονποταμό Πέγκνιτς στο νότο – γειτονιά του Αγίου Λορέντσου και το βόρειο τμήμα – γειτονιά του Αγίου Ζέμπαλτ και οι δύο ναοί είναι σπουδαία πολιτιστικά κειμήλια της πόλης με πλήθος κτερισμάτων. Όλη η παλιά πόλη είναι μια χρονομηχανή από μόνη της. Το επιβλητικό κάστρο, τα παραδοσιακά κτίρια, οι γοτθικοί ναοί και οι όμορφες γέφυρες του ποταμού Pegnitz μεταφέρουν τον επισκέπτη αιώνες πίσω, όταν η Νυρεμβέργη ήταν η «ανεπίσημη πρωτεύουσα» της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του γερμανικού έθνους. Αναγεννησιακές κατοικίες, πέτρινα τείχη, λιθόστρωτα σοκάκια, νεογοτθικές εκκλησίες, γραφικές πλατείες και σιντριβάνια συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό! Η πόλη υπέστη μεγάλες καταστροφές κατά τον Β’ πόλεμο, ξαναχτίστηκε αλλά εκείνο που δεν αποκαταστάθηκε ήταν το αμαυρωμένοαπό την ναζιστική περίοδο όνομά της, η δε ύπαρξη του δικαστικού μεγάρου, όπου μετά τον πόλεμο πραγματοποιήθηκαν οι 13 δίκες, θα στιγματίζει αιώνια την πόλη του Ντύρερ. Το σπίτι του και το σπουδαίο μουσείο παιχνιδιών βρίσκονται μέσα στην παλιά πόλη, θα μπορούσατε αν θέλετε να τα επισκεφθείτε μετά το τέλος της ξενάγησης. Σε μια από τις πολλές μπιραρίες θα δοκιμάσετε την τοπική μπίρα της Φραγγονίας Τούχερ. Αναχώρηση αργά το απόγευμα για το Μόναχο, διανυκτέρευση.

 

3ημέρα: Λίμνη Κίμζεε- ΠαλάτιΚένιχσλος

Σήμερα θα επισκεφθούμε την περιοχή των λιμνών της νότιας Βαυαρίας. Από το μικρό λιμανάκι Πριν (Prien) θα πάρουμε το μικρό βαποράκι, για να μεταφερθούμε στο νησί, το οποίο παλαιότερα το κατοικούσαν μοναχοί και πάνω στο οποίο χτίστηκε τον18ο αιώνα, ένα από τα πολλά παλάτια του Λουδοβίκου Β’ των Βιτελσμπάχερ, το μόνο που κατοικήθηκε από τον ίδιο, πριναπό τον βίαιο θάνατο του.Τα δρομάκια μέσα στο πάρκο που οδηγούν προς το παλάτι, τα αιωνόβια δένδρα, τα πολλά αγάλματα με την κρήνη μπροστά στην είσοδο, αλλά και η καταπληκτική θέα του αλπικού τοπίου εντυπωσιάζουν. Τα περίτεχνα διακοσμημένα, σύμφωνα με τις προσταγές του Μπαρόκ δωμάτια, τα αυθεντικά έπιπλα εποχής , η πληθώρα των πινάκων, η μοντέρνα για την εποχή κουζίνα, είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που θα τραβήξουν την προσοχή μας.Με τον ίδιο τρόπο θα επιστρέψουμε στο Μόναχο. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο, για να επισκεφθείτε με την βοήθεια και τις υποδείξεις του ξεναγού σας κάποια από τις Πινακοθήκες, το ονομαστό Τεχνολογικό Μουσείο και να κάνετε τις αγορές σας στην εκτεταμένη αγορά της παλιάς πόλης.

 

4η μέρα: Ρέγκενσμπουργκ – Bαλχάλα 

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ρέγκενσμπουργκ, που βρίσκεται στην καρδιά της Βαυαρίας, στο βορειότερο σημείο του Δούναβη και στην άκρη του Βαυαρικού δάσους. Η πόλη, η οποία ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους, αποτελούσε από το Μεσαίωνα έως και την αρχή του 19ου αιώνα ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Γερμανίας. Στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά κτίρια με χαρακτηριστικούς ψηλούς πύργους, ενώ η γραφικότητα της περιοχής είναι ονομαστή. Πανέμορφα τοπία, ειδυλλιακά ποτάμια και καταπράσινη φύση συνθέτουν το σκηνικό μιας σύγχρονης πόλης που όμως δεν έχει χάσει τον ιστορικό της χαρακτήρα.Παρά το πλούσιο ιστορικό παρελθόν και έναν μεγάλο αριθμό αξιοθέατων, το σύγχρονο Ρέγκενσμπουργκ παραμένει ένα ήσυχο και ήρεμο μέρος, το οποίο φιλοξενεί περίπου 160 χιλιάδες άτομα. Ταυτόχρονα, είναι η τέταρτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στη Βαυαρία και δέχεται ετησίως περίπου 2 εκατομμύρια τουρίστες που θέλουν να δουν τα θρυλικά της κτίρια όχι μόνο στη φωτογραφία του Ρέγκενσμπουργκ, αλλά και ζωντανά. Είναι επίσης ένα σημαντικό πολιτιστικό, οικονομικό, επιστημονικό και εκπαιδευτικό κέντρο που έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής του. Συνεχίζουμε για τη Βαλχάλα(εξωτερικά), την αρχιτεκτονικά πετυχημένη μεταφορά του Παρθενώνα στον Δούναβη από τον Λουδοβίκο Α της Βαυαρίας. Η περιοχή είναι εντυπωσιακά χτισμένη σε έναν λόφο ακριβώς πάνω από τον ποταμό Δούναβη. Επιστροφή στο Μόναχο.

 

5η μέρα : Μόναχο – Γλυπτοθήκη -Αθήνα

Την τελευταία ημέρα παραμονής μας στο Μόναχο, μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στην περιοχή των μουσείων της πόλης. Εδώ βρίσκεται η σημερινή μουσική ακαδημία, σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο, μέσα στο οποίο το 1938 οι Δυτικές δυνάμεις υπέγραψαν την προσάρτηση ενός τμήματος της Βοημίας, δήθεν για την αποφυγή του πολέμου. Δίπλα ακριβώς στον χώρο όπου βρισκόταν το κατεστραμμένο στον πόλεμο Σπίτι των Ναζί, υπάρχει σήμερα ένας μοντέρνος μουσειακός χώρος, με το ίδιο όνομα, Μπράουνες Χάουζ, με άφθονο οπτικοακουστικό υλικό. Θα επισκεφθούμε ένααπό τα σπουδαιότερα μουσεία αφιερωμένα στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την Γλυπτοθήκη. Ελεύθερος χρόνος μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

Κόστος κατ’ άτομο
Ημ/νιαEarly bookingΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
09/06545€595€+165€495€

 

Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μόναχο-Αθήνα με Lufthansa
 • 4διανυκτερεύσεις στο HolidayInnMunichCityCenter 4* ή παρόμοιο
 • Πρόγευμα μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές, περιηγήσεις όπως στο πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη Covid-19 έως 75 ετών

 

Δεν περιλαμβάνονται:
 • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 165€
 • Είσοδοι σε μουσεία, επισκέψιμους χώρους, κάστρα κλπ
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Πτήσεις:
ΑπόΠροςΑναχώρησηΆφιξηΑριθμός Πτήσης
ΑθήναΜόναχο06.0007.35LH 1757
ΜόναχοΑθήνα19.2022.45LH 1756

 

*** Η είσοδος στους μουσειακούς χώρους εξαρτάται από την διαθεσιμότητα την στιγμή της επίσκεψης, καθότι πλέονδεν επιτρέπονται ομαδικές κρατήσεις και οι επισκέπτες μπαίνουν σε ομάδες των 10-15 ατόμων.Για την είσοδο απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή εναλλακτικά αρνητικό τεστ covid-19.

 

Γενικές σημειώσεις:
 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε προςθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες .
 7. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.
 8. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη απόδοχή των ΓενικώνΌρων Συμμετοχής .