4 ΗΜΕΡΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗΣ – ΡΟΥΠΕΛ

0
Price
From€214
Price
From€214
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2
6  ΕΩΣ   9/1/22
ΚΩΔΙΚΟΣ: 195XE21
ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ – ΙΣΤΟΡΙΚΗ  ΜΟΝΗ  ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ΣΟΥΜΕΛΑ
 
1Η ΗΜΕΡΑ:

Αναχώρηση 08:00 από ΑΘΗΝΑ, στάση στην περιοχή της Λαμίας  και  μια  πολύ  ευχάριστη  παράκαμψη   λίγο  αργότερα,  μας  οδηγεί στα  ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ, έναν παραδοσιακό   οικισμό του νομού Λάρισας, χτισμένο στις βορειοδυτικές πλαγιές του όρους Όσσα στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών. Το χωριό φημίζεται για τα σπουδαία αρχοντικά του καθώς γνώρισε πολύ μεγάλη οικονομική ανάπτυξη κατά το παρελθόν, χάρη στην επεξεργασία και την βαφή νημάτων με κόκκινο χρώμα που παρήγαγαν από την επεξεργασία του φυτού Ριζάρι. Γεύμα  προαιρετικά  και  συνεχίζουμε  για  το  ξενοδοχείο  μας    στη  Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση  ξεκούραση, δείπνο,  διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ:

Πρωινό και με κατεύθυνση το ΝΕΟ ΠΕΤΡΙΤΣΗ,  φθάνουμε στο γνωστό για την αντίσταση των Ελλήνων στις γερμανικές μεραρχίες, ΟΧΥΡΟ του ΡΟΥΠΕΛ,  επίσκεψη  και  η  διαδρομή μας συνεχίζεται για την κωμόπολη της  ΚΕΡΚΙΝΗΣ  και την ομώνυμη λίμνη, θαύμα της ελληνικής φύσης με μοναδική χλωρίδα και πανίδα, θα γνωρίσουμε έναν μοναδικό υγροβιότοπο στο βόρειο τμήμα της κοιλάδας του Στρυμόνα που προστατεύεται και από τη Σύμβαση Ραμσάρ. Γεύμα προαιρετικά  και  ακολουθεί  μικρή  επίσκεψη  στην  πόλη  των  Σερρών  για  τον  απογευματινό  καφέ. Επιστροφή στο   ξενοδοχείο  μας,  χρόνος  ελεύθερος   δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ:

Πρωινό   και  επίσκεψη  στη  Σουρωτή,  που  βρίσκεται η  ΙΕΡΑ  ΜΟΝΗ  ΤΟΥ  ΑΓΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗ  ΤΟΥ  ΘΕΟΛΟΓΟΥ, που  είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, του οποίου τα Λείψανα βρίσκονται στο Καθολικό της Μονής. Στη Μονή υπάρχει και ο τάφος του Αγίου Παϊσίου. Επιστροφή  στη  Θεσσαλονίκη,  περιήγηση – γνωριμία με την πόλη και τα αξιοθέατα,  (ΚΑΜΑΡΑ – ΡΟΤΟΝΤΑ – ΑΓΙΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΛΕΥΚΟΣ  ΠΥΡΓΟΣ). Χρόνος  ελεύθερος  για  περιπάτους στην  εορταστική ατμόσφαιρα της πόλης, γεύμα  προαιρετικά. Το  βράδυ  δείπνο  στο  εστιατόριο   του  ξενοδοχείου, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ:

Πρωινό  και  αναχώρηση  για  την  ΙΣΤΟΡΙΚΗ  ΜΟΝΗ  ΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ΣΟΥΜΕΛΑ, στη μαγευτική καταπράσινη περιοχή του  Βέρμιου. Το μοναστήρι ιδρύθηκε από τους Ποντίους από όπου και έφεραν την ιστορική εικόνα της Παναγίας.  Επίσκεψη,  προσκύνημα  και πορεία για  Αθήνα,   με  στάση  – επίσκεψη  στην  πόλη  της  ΒΕΡΟΙΑΣ  και  σε  Καφέ  της ΕΟ,  άφιξη  το  βράδυ.

 

ΤΙΜΕΣ   ΑΝΑ  ΑΤΟΜΟ

ΣΕ  2ΚΛΙΝΑ  ΔΩΜΑΤΙΑ                         214 €

ΤΡΙΤΟ  ΑΤΟΜΟ  ΕΩΣ 12  ΕΤΩΝ           189 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ              89 €

 

      ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή, (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο CAPSIS  4* της  Θεσσαλονίκης.
  • Ημιδιατροφή, τρία   πρωινά  και  τρία  δείπνα.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • ΦΠΑ.

*ΓΙΑ  ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ  27.11.21, ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ  ΕΚΠΤΩΣΗ  ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ  2ΚΛΙΝΟΥ  10 € ΑΝ