Αναχώρηση: 14/5, 17/5, 20/5, 23/5, 25/05
Κωδικός: 105G12
 
1η Ημέρα:            ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΞΟ 

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους.  Μετά από περίπου 5 ώρες, άφιξη στο λιμάνι της Νάξου.  Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Αργά το μεσημέρι θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση στα δωμάτια  και ξεκούραση.  Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα:            ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ  (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για να γνωρίσουμε το πιο ορεινό νησί των Κυκλάδων.   Το πρώτο χωριό που συναντάμε είναι το Γαλανάδο.  Έξω από το χωριό υψώνεται ο ενετικός πύργος του Μπελόνια.  Στη συνέχεια ο δρόμος διασχίζει το λεκανοπέδιο της Τραγαίας με τους απέραντους ελαιώνες. Μικρά χωριά και οικισμοί προβάλλουν στη διαδρομή, το ένα μετά το άλλο. Πρώτη μας στάση στο Χαλκί με τους ενετικούς πύργους, τα αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες. Βόλτα στο χωριό και επίσκεψη στο παραδοσιακό αποστακτήριο κίτρου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε, κοντά στο χωριό Μονή, την Παναγία Δροσιανή (6ου αι.), σημαντικό μνημείο της παλαιοχριστιανικής περιόδου με ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες. Το επόμενο χωριό που συναντάμε είναι το Φιλώτι, κτισμένο στους πρόποδες του Ζα, του ψηλότερου βουνού των Κυκλάδων. Από εδώ, ακολουθώντας έναν ορεινό ανηφορικό δρόμο, φθάνουμε στην Απείρανθο, το «μαρμάρινο χωριό», με τα τρία μουσεία (αρχαιολογικό, γεωλογικό και λαογραφικό), όπου θα σταματήσουμε για μία ώρα. Από την Απείρανθο, περνώντας πάνω από το μικρό χωριό Κεραμωτή, φθάνουμε στο χωριό Κυνίδαρο με τα βουνά που βγάζουν το περίφημο μάρμαρο Νάξου.  Συνεχίζοντας φθάνουμε στην περιοχή του Φλεριού, όπου βρίσκεται ο περίφημος Κούρος σε αρχαίο λατομείο στο σημείο που κατασκευαζόταν. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο και Διανυκτέρευση.

 

 

3η ΗΜΕΡΑ:          ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με το νησί.  Ξεκινάμε με το Κάστρο της Χώρας, που είναι ιδανικό για τον πρώτο περίπατο μας. Όμορφα καλντερίμια με παλαιά φράγκικα σπίτια κτισμένα από παραδοσιακή πέτρα τονίζουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό του νησιού εκείνης της εποχής.  Θα ξεναγηθείτε στο Αρχαιολογικό μουσείο, την Καθολική εκκλησία, τη σχολή των Ουρσουλινών, το βενετσιάνικο σπίτι και την παλαιά αγορά. Στη συνέχεια του περιπάτου μας θα επισκεφτούμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πορτάρα, χτισμένη τον 6ο αιώνα π.Χ.  Βρίσκεται πάνω σε βράχο αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο.   Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για φαγητό και νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο  ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.  Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα:            ΝΑΞΟ – ΠΕΙΡΑΙΑ 

Μετά το πρωινό μας, επίσκεψη και ξενάγηση σε αποστακτήριο κίτρου.  Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στη Χώρα για τις τελευταίες μας βόλτες και φαγητό.   Μεταφορά στο  λιμάνι.  Επιβίβαση στο πλοίο για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ/ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΠΕΙΡΑΙΑ-ΝΑΞΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ , σε οικονομική θέση.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 & 4 αστέρων.
 • Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στο ξενοδοχείο (πρωινό και δείπνο).
 • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται:
 • Ο φόρος διαμονής του ξενοδοχείου που έχει επιβληθεί από 01/01/18
 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα.
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

 

Τιμή προαιρετικής εκδρομής:  40€
Προαγορά πριν την αναχώρηση   30€

 

Τιμές  κατ΄ άτομο

 

               

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 2-ΚΛΙΝΟ                                3-ΚΛΙΝΟ 1-ΚΛΙΝΟ
14,17,20,23,25/05 3 & 4* Ημιδιατροφή 159 +85€

 

Ακυρώσεις-Ακυρωτικά

Έως και 16 ημέρες πριν από την αναχώρηση: 40 €, κατ΄ άτομο, για διαχειριστικά έξοδα.

–  15 έως 10 ημέρες πριν από την αναχώρηση: το 40% της συνολικής αξίας του ταξιδιού.

–  09 έως 06 ημέρες πριν την αναχώρηση : 60%  της συνολικής αξίας του ταξιδιού.

–  05 ημέρες πριν την αναχώρηση μέχρι και την αναχώρηση (non show – μη εμφάνιση): 100% της συνολικής αξίας του ταξιδιού.

 

 Ασφάλεια Ακύρωσης

Συνιστάται να κάνετε ασφάλιση ακύρωσης του ταξιδίου σας για λόγους υγείας δικούς σας ή πρώτου βαθμού συγγενείας, για την αποφυγή απώλειας χρημάτων από ακύρωση. Κόστος 6,27% επί της αξίας του ασφαλιζόμενου ποσού.
Η κάλυψη ακύρωσης αναχώρησης ισχύει μόνο αν την αγοράσετε την ημέρα της κράτησης ή εντός 48 ωρών από την κράτηση ( εισιτηρίων ή εκδρομής, κρουαζιέρας κλπ, ) ενώ την ταξιδιωτική ασφάλιση (υγείας) με επιπλέον χρέωση, μπορείτε να την αγοράσετε ακόμα και 24 ώρες πριν την αναχώρησή σας με επιπλέον χρέωση.

Επικοινωνία