Κωδικός: 216P2
Αναχωρήσεις: 6/4/18
1η  ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΤΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΒΑΛΕΤΑ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο  και πτήση με την Aegean Air Lines. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Μάλτας και αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε με τη βοήθεια της τοπικής ξεναγού για την ξενάγηση στην περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη, τη Βαλέτα. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα απολαύσουμε τα στοιχεία μιας άλλης εποχής. Θα θαυμάσουμε τους κήπους Μπαράκα, απ’ όπου θα δούμε την πανοραμική θέα των δύο φυσικών λιμανιών της Μάλτας και των τριών ιστορικών πόλεων που συνδέονται με τις δύο μεγάλες πολιορκίες του 1565 και 1942.Θα ξεναγηθούμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη και τέλος θα δούμε το καταπληκτικό Παλάτι των Μαγίστρων ,με την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η  ΜΕΡΑ: ΜΑΛΤΑ – (ΜΟΣΤΑ-ΜΕΔΙΝΑ-ΡΑΜΠΑΤ-ΤΑ ΑΛΙ)

Μετά το πρωινό μας  θα ξεκινήσουμε τη ξενάγηση μας στο γεωγραφικό κέντρο της Μάλτας. Θα επισκεφτούμε τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της Μοστα με τον μεγαλύτερο τρούλο στο νησί και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Εθνικό Πάρκο Τα Αλί, όπου θα επισκεφθούμε το φημισμένο εργοστάσιο παραγωγής φυσητού γυαλιού καθώς και το εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ για την επίσκεψη στη σιωπηλή πολιτεία Mdina, που είναι οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο και είχε διατελέσει στο Μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια για να δούμε τα κυριότερα σημεία της πόλης. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο .Το βράδυ προαιρετικά μπορούμε να παρακολουθήσουμε την λειτουργία  της Ανάστασης στη Βαλέτα. Διανυκτέρευση.

 

3η  ΜΕΡΑ: ΜΑΛΤΑ – (ΓΚΟΖΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ 50€)

Μετά το πρωινό, ξεκινούμε για την προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό νησί Γκόζο. Για να φθάσουμε στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας, μεταφερόμαστε στο πορθμείο και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν σίγουρα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψή σας στο νησί του Γκόζο. Θα επισκεφτούμε Ggantija , με τα μοναδικά ευρήματα από την Νεολιθική εποχή ,  την πρωτεύουσά του Γκόζο Βικτώρια, με το περίφημο κάστρο και την παλιά πόλη, στη συνέχεια το παραδοσιακό χωριό Φοντάνα, όπου μπορείτε να αγοράσετε παραδοσιακά προϊόντα και τέλος το γραφικό ψαροχώρι Xlendi , όπου μπορείτε προαιρετικά να γευματίσετε . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η  ΗΜΕΡΑ: ΜΑΛΤΑ – (ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ-ΜΑΡΣΑΣΛΟΚ-ΑΘΗΝΑ)

Πρωινό ελεύθερο για ψώνια και περιπλάνηση στα σοκάκια του νησιού με τα πανέμορφα σπίτια τους, χτισμένα από πορόλιθο. Επίσης για τις οικογένειες με παιδιά, το Πάρκο της Playmobil σας περιμένει να σας εντυπωσιάσει, όπως επίσης και το χωριό του Ποπάυ στο βόρειο τμήμα του Νησιού.  Αναχώρηση για τις «τρεις Πόλεις», την Κοσπίκουα, την Βιτοριόζα και την Σέγκλια, έδρα των Ιωαννιτών Ιπποτών κατά την μεγάλη πολιορκία του 1565. Από τις επάλξεις τους θα απολαύσουμε την μαγική θέα της Βαλέττας και θα περιπλανηθούμε στα Μεσαιωνικά στενά, με τα κτήρια της Ιερής εξέτασης, των Μοναστηριών, την πλατεία των εκτελέσεων, το σπίτι του δήμιου. Στη συνέχεια θα δούμε το παραθαλάσσιο στολίδι της Μάλτας με τις πολύχρωμες βάρκες,το Μάρσασλοκ. Ελεύθερος χρόνος και  μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής

 

Τιμή κατά άτομο
Τύπος δωματίου ALEXANDRA 3* HOTEL BE 4* HUGO’S BUTIQUE 4* RADISSON BLU RESORT 5*
Σε 2κλινο 395 465 535 595
Επ/ρυνση 1κλνου 80 90 180 200
Παιδικό 325 395 n/a 535
Φόροι αεροδρομίων 150 150 150 150

 

 

 

Πτήσεις με Aegean

A3 ΑΘΗΝΑ-ΜΑΛΤΑ 08.00-08.40  & ΜΑΛΤΑ-ΑΘΗΝΑ 20.00-22.30

 
 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
}  Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μάλτα – Αθήνα.

}  Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο της Μάλτας.

}  3 διανυκτερεύσεις στην Μάλτα σε ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό σε μπουφέ.

}  Ξενάγηση στη Βαλέτα με ελληνόφωνο ξεναγό.

}  Εκδρομή Μόστα, Μεδίνα, Ραμπάτ, Τα’άλι

 

}  Ξενάγηση στις Τρεις Πόλεις (Σέγκλεα, Κοσπίκουα, Βιτοριόζα) και το εντυπωσιακό ψαροχώρι Μάρσασλοκ.

}  Ταξιδιωτική ασφάλεια με επιπλέον παροχές.

}  Ενημερωτικά έντυπα.

}  Φ.Π.Α

Σημειώσεις: 
  • Το ξενοδοχείο Hugo’s Boutique δεν διαθέτει τρίκλινα δωμάτια
  • Για συμμετοχή στην προαιρετική εκδρομή στο Γκόζο, η δήλωση θα πρέπει να γίνεται από Αθήνα λόγω περιορισμένων θέσεων.
  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

 

Κρατήσεις θέσεων-προκαταβολές-Εξόφληση

Για έγκυρη εγγραφή και συμμετοχή ο ταξιδιώτης πρέπει να καταβάλει ποσό προκαταβολής που αντιστοιχεί στο 1/3 της αξίας του.

Για εγγραφές μέχρι 20 μέρες πριν την αναχώρηση 50%.

Για εγγραφές μέχρι 10 μέρες πριν την αναχώρηση, εισπράττεται το σύνολο της αξίας του ταξιδιού.

 

Ακυρώσεις

Μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση με 0% ακυρωτικά.

Από 20-10 μέρες πριν την αναχώρηση με παρακράτηση της προκαταβολής (1/3 της συνολικής αξίας του ταξιδιού).

Από 09-05 μέρες πριν την αναχώρηση με παρακράτηση 80% της τιμής του ταξιδιού.

Από 05-00 μέρες πριν και μέχρι την αναχώρηση, τα ακυρωτικά μπορεί να φθάσουν μέχρι το συνολικό ποσό της αξίας του ταξιδιού.

 
Ασφάλιση Ακύρωσης

Συνιστάται να κάνετε ασφάλιση  ακύρωσης του ταξιδίου σας για λόγους υγείας δικούς σας ή πρώτου βαθμού συγγενείας,  για την αποφυγή απώλειας χρημάτων από ακύρωση. Κόστος 6,27% επί της αξίας του ασφαλιζόμενου ποσού.
Η κάλυψη ακύρωσης αναχώρησης ισχύει μόνο αν την αγοράσετε την ημέρα της κράτησης ή εντός 48 ωρών από την κράτηση ( εισιτηρίων ή εκδρομής, κρουαζιέρας κλπ, ) ενώ την ταξιδιωτική ασφάλιση (υγείας) με επιπλέον χρέωση, μπορείτε να την αγοράσετε ακόμα και 24 ώρες πριν την αναχώρησή σας με επιπλέον κόστος.

 

 

 

Επικοινωνία