12 ημέρες ΣΜΥΡΝΗ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΠΟΛΗ με πούλμαν

0
Price
From€845
Price
From€845
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

29
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 
15,29 ΙΟΥΛΙΟΥ & 05,20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ & 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ & 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023
Κωδικός: 195C20 
1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ:

Αναχώρηση στις 07:30 από ΑΘΗΝΑ, στάσεις στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και της ΛΑΡΙΣΑΣ και συνεχίζουμε μέσω ΕΓΝΑΤΙΑΣ οδού, με την τελευταία μας στάση στην περιοχή της ΜΟΥΣΘΕΝΗΣ, για να καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Τακτοποίηση, χρόνος ελεύθερος, δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ:

Πρωινό και αναχώρηση για ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ. Η διαδρομή μας στο μεγαλύτερο μέρος της από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, αφήνοντας δεξιά την όμορφη πόλη της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, μας οδηγεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Mετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων και τις σύντομες αγορές στα ελληνικά «DUTY FREE SHOPS» περνάμε τη γέφυρα του ΕΒΡΟΥ και τον έλεγχο των τούρκικων συνόρων για να συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέσω ΚΕΣΑΝΗΣ, μικρή στάση και να περάσουμε τα ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ με το F/B για ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΤΡΟΙΑ – ΠΕΡΓΑΜΟ – ΣΜΥΡΝΗ:

Πρωϊνή αναχώρηση για επίσκεψη του αρχαιολογικό χώρου της ΤΡΟΙΑΣ. Περνώντας στη συνέχεια από το ΑΙΒΑΛΙ θα επισκεφθούμε την ΠΕΡΓΑΜΟ. Γνωριμία με την αρχαία πόλη της Περγάμου και περιήγηση στην διάσημη Κόκκινη Βασιλική(μία από της επτά αρχαιότερες εκκλησίες της Ανατολής) και στο Ασκληπιείο (ένα από τα αρχαιότερα νοσοκομεία, βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης και ήταν αφιερωμένο στο θεό της υγείας). Η Πέργαμος ήταν μια δοξασμένη και πλούσια πόλη της επαρχίας Τευθρανίας της Μυσίας, στη Μικρά Ασία και πρωτεύουσα του ομώνυμου Βασιλείου. Aργά το απόγευμα καταλήγουμε στην πόλη της ΣΜΥΡΝΗΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και περίπατοι γνωριμίας με την πόλη, διαν/ση.

4Η ΗΜΕΡΑ:ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΣΟΣ – ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ:

 Σύντομη γνωριμία – περιήγηση με την πόλη και τα αξιοθέατα της ΣΜΥΡΝΗΣ, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τις συνοικίες Κurtulus (η συνοικία του παζαριού), Κonak (στα νότια της παραλίας μετά την πλατεία του ρολογιού), Ιsmet Κaptan ( το σύγχρονο κέντρο), Αlsanak (στο λιμάνι ο πρώην Φραγκομαχαλάς ), το Κορδελιό και το Καντιφέ Καλέ. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το ΣΕΛΤΣΟΥΚ, για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της ΕΦΕΣΟΥ. Για περισσότερο από 1.000 χρόνια, ήταν μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για το πλέον καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας Συνεχίζουμε με προορισμό την περιοχή του ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε και θα επισκεφθούμε την ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ, όπου υπήρχε σχολή γλυπτικής στην αρχαία εποχή, το Ναό της Αφροδίτης και το αρχαίο στάδιο. ‘Αφιξη νωρίς το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και περιήγηση της πόλης, που δημιουργήθηκε όταν μία πηγή μεγάλης περιεκτικότητας σε διαλυμένο δικαρβονικό ασβέστιο χύθηκε ως καταρράκτης από την άκρη ενός γκρεμού. Το υγρό κρύωσε και σκλήρυνε αφήνοντας πίσω του εναποθέσεις ασβεστίου, διαμορφώνοντας φυσικές λίμνες, υψώματα και προεξοχές. Οι εντυπωσιακές λίμνες λευκού ασβεστίου, που εφάπτονται στις πλαγιές των βουνών, ανέκαθεν υπήρξαν από τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες σε αναμνηστικές κάρτες στην Τουρκία. Το Παμούκκαλε, το όνομα του οποίου στην κυριολεξία σημαίνει «κάστρο από βαμβάκι», είναι επίσης η περιοχή όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη της Ιεράπολης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ Η ΝΕΑΠΟΛΗ:

 Αναχώρηση το πρωί για ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, όπου με ενδιάμεσες στάσεις θα τακτοποιηθούμε νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο ΠΡΟΚΟΠΙ. Δείπνο και πρώτη γνωριμία με την πόλη που βρίσκεται στην καρδιά της Καππαδοκίας, στην ηφαιστειογενή περιοχή, όπου ο άνεμος και η διάβρωση εργάστηκαν αιώνες για να δημιουργήσουν τους κώνους, τα φαράγγια και τις κοιλάδες, που συνθέτουν ένα υπέροχο τοπίο. Διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ( ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ):

Ξενάγηση – γνωριμία με την περιοχή της ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ, όπου χάρη στην ομορφιά της και τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει, είναι ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου, η συνάντηση της φωτιάς, του νερού και του αέρα. Το λεκανοπέδιο της Καππαδοκίας έχει σχηματιστεί από διάβρωση και ανήκει σε ένα αρχαίο οροπέδιο, το έδαφος του οποίου αποτελείται από ηφαιστειακό υλικό, πολύ μαλακό, από τη συσσώρευση λάβας και λάσπης που κύλησαν από τα βουνά. Από την διάβρωση το έδαφος σχίστηκε, δίνοντας στο τοπίο μια όψη σεληνιακή. Έτσι το οροπέδιο αλλοιώθηκε, παίρνοντας εκπληκτικά σχήματα. Συναντά κανείς λοιπόν στο βάθος της κοιλάδας, κώνους, κολόνες, πύργους, πυραμίδες ή βελόνες των οποίων το ύψος φτάνει μέχρι και τα τριάντα μέτρα. Υπάρχουν 360 εκκλησίες λαξεμένες μέσα στο μαλακό ηφαιστειακό υλικό. Θα επισκεφθούμε το χωριό ΖΕΛΒΕ λαξευμένο μέσα στα βράχια, το Ουτζχισάρ και την Αβανο, χτισμένη στις όχθες του ʼγη ποταμού, περιοχή φημισμένη για τις βιοτεχνίες υφαντών και κεραμικών. Επιστροφή στο Προκόπι για δείπνο και προαιρετική διασκέδαση με χορούς των Μεβλανιάνων (Δερβίσηδων) και διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ:ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ( ΣΙΝΑΣΣΟ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΑΤΟΣ):

Επίσκεψη στη ΣΙΝΑΣΣΟ και ξενάγησή στον ιερό Nαό του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και το Ναό του Αγίου Βασιλείου. Ακολουθεί επίσκεψη – ξενάγηση στην υπόγεια πόλη της Μαλακοπής, σε βάθος 55μ. και έκταση 4,500 τ.μ.. Θα γνωρίσουμε την καλοδιατηρημένη εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, και θα θαυμάσουμε τον τρούλο που παραμένει σχεδόν άθικτος, για να συνεχίσουμε με την Καρβάλη για επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Γρηγορίου του Ναζιανζηνού. Επόμενος σταθμός η κοιλάδα του Περιστρέματος (Ihlara), με τις εκπληκτικά λαξευμένες εκκλησίες στη λάβα που έχει παγώσει. Θα θαυμάσουμε ένα ιδιόμορφο τοπίο στο οποίο υπάρχουν περίπου 100 λαξευμένες εκκλησίες, τέσσερες εκ των οποίων θα γνωρίσουμε. Οι κάθετοι βράχοι κομμένοι σαν από μαχαίρι, εντυπωσιάζουν. Επιστροφή στο Προκόπι, δείπνο, διανυκτέρευση.

8Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΑΓΚΥΡΑ: 

Πρωϊνή αναχώρηση για ΑΓΚΥΡΑ. ‘Αφιξη και σύντομη περιήγηση – ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Τουρκίας. Μια πόλη με δύο όψεις η μια σαφώς σύγχρονη, αποτέλεσμα της θέλησης ενός μόνο ανθρώπου, του Ατατούρκ για τη δημιουργία σπουδαίου ασιατικού κέντρου, η άλλη παλαιά που μαρτυρεί το παρελθόν της Τούρκικης πρωτεύουσας. Επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ ένα πραγματικά μεγαλοπρεπές μνημείο. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο και διανυκτέρευση.

9Η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΚΥΡΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ:

Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη όπου με ενδιάμεσες στάσεις, θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ, δείπνο και πρώτη γνωριμία με τη φωτισμένη πόλη, διανυκτέρευση.

10Η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ξενάγηση):

Πρωϊνό και περιήγηση – ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της «ΠΟΛΗΣ». Πρώτος σταθμός ένα από τα σπουδαιότερα τζαμιά της πόλης με έξι μιναρέδες, το «ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ» του ΣΟΥΛΤΑΝ ΑΧΜΕΤ. Η ξενάγηση μας συνεχίζεται με ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Χριστιανισμού, την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Ακολουθεί επίσκεψη στο Πατριαρχείο και την Παναγία των Βλαχερνών. Αμέσως μετά μια ΜΙΝΙ κρουαζιέρα στο ΒΟΣΠΟΡΟ προαιρετικά, θα μας χαρίσει μοναδικά τοπία. Γεύμα και περίφημη ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ (ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ) μας περιμένει στη συνέχεια με τα 5000 μαγαζιά για ενδιαφέρουσες αγορές. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος το βράδυ, για βόλτα στη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης ΤΑΚSIM. Προαιρετική διασκέδαση σε νυκτερινό κέντρο με καλό φαγητό, μουσική και ORIENTAL. Διανυκτέρευση.

11Η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ:

 Μετά το πρωινό και επίσκεψη στη περίφημη ΜΟΝΗ της ΧΩΡΑΣ, το ΜΠΑΛΟΥΚΛΗ (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) με τα θρυλικά ψάρια και τους Τάφους των Πατριαρχών. Με όμορφες εικόνες, με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλά σουβενίρ, ξεκινάμε για τη ΡΑΙΔΕΣΤΟ και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, φθάνουμε στην πόλη της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ για ΚΟΜΟΤΗΝΗ. ‘Αφιξη τακτοποίηση στο ξεν/χείο , δείπνο προαιρετικά, διαν/ση.

12Η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΑΘΗΝΑ:

 Πρωϊνό και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ. Με μικρές στάσεις καθοδόν φθάνουμε το βράδυ.

ΤΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΧΕΣ (ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ)
σε Δίκλινο
Επιβάρυνση μονόκλινου
δωματίου
Τρίτο άτομο έως 12 ετών
845€+ 385€760€
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Eκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Διαμονή (9) διαν/σεις στην Τουρκία σε ξενοδοχεία 4* και (02) διαν/σεις στην ΕΛΛΑΔΑ σε ξενοδοχεία 3*.
 • Ημιδιατροφή στην ΤΟΥΡΚΙΑ, πρωινό στην Ελλάδα, (11 πρωϊνά & 9 δείπνα ).
 • Διπλωματούχος Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής στην Τουρκία.
 • Εισιτήρια F/B για τα ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ.
 • Αρχηγός – συνοδός
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
ΔΕ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα η δείπνα.
 • Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο η προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
 • Είναι δυνατόν το πρόγραμμα να εκτελεσθεί αντίστροφα και στην Ελλάδα οι διανυκτερεύσεις να γίνουν και σε μια από τις πόλεις ΞΑΝΘΗ η ΚΑΒΑΛΑ.